HTML

bazsy7

Ez a blog rólam szól, gondolatokról, helyzetekről, és bármiről, ami eszembe jut.

Friss topikok

  • bazsy7: Erre is meg van a megoldás: be kell dörzsölni egy nagyon kevés olajjal. A gyurma beszívja és vissz... (2011.07.11. 16:54) Süthető gyurma vol. 2
  • bazsy7: @Hevel: Szia! Köszi, igyekszem. Majd a hónap végén jelentkezünk be. A versenyen szeretnék részt ve... (2011.06.14. 10:10) Dohányozni vagy nem dohányozni?

Linkblog

2011.06.15. 16:30 bazsy7

A tökéletes hétvégi program: Állatkert

A hosszúhétvégén gondolkodtunk a párommal, hogy mit is csináljunk. Mivel 2 éve voltunk ott utoljára majális alkalmából, tömegnyomorban és a felújítás közepén, gondoltam most, hogy mindent befejeztek, érdemes lenne elmenni.

A belépő nem olcsó, 2100 a felnőtt, 1500 a diák/nyugdíjas, de van családi jegy is. De abszolút megéri. Fél 2 körül értünk ki, és zárás előtt nem sokkal indultunk haza.

Érdemes a bejáratnál szerezni egy ingyenes térképet, mert sok az új épület és sétány, könnyű eltévedni. Minden állatnál ki van téve egy tábla; mikor etetnek vagy csinálnak velük műsort. Fel kell készülni, mert ugyan nem volt tumultus, de amikor kezdődött valami elég sokan összegyűltek. Szerencsére nekünk sikerült elkapni a fél órás fókashowt. Nagyon érdekes volt, hihetetlen mi mindenre képesek ezek a csodás állatok és mennyire élvezték a műsort.

A kert maga nagyon szép, sok új épület is megnyílt, mint például a Madagaszkár ház. Itt megtekinthetjük a szigetre jellemző állatvilágot testközelből!!! Bizony, egy anyamajom a kicsinyével az ölében ott ücsörgött egy padon, mellette egy másik fajta majom, hagyták, hogy fényképezzük őket. A pálmaházban egy tukán húzott el a fejem mellett, a lajhárok pedig kényelmesen szuszogtak a szűk folyosón lévő ablaknál, míg a kismajmok a fákon ugráltak, és sehol egy kerítés...

A nagyvadak is szebb kifutót kaptak, mint ami régebben volt; egy nagy üvegfallal és nem rácsokkal vannak elválasztva a látogatóktól, nagy füves-fás-dombos helyen sütteték a hasukat a medvék, tigrisek, oroszlánok. Ami még érdekes, hogy be lehet menni a fedett helyüket is megnézni, így szinte mindig láthatóak, persze, ha csak nem bújnak el. :D

A Nagyszikla alatt nyitottak egy önkiszolgáló éttermet, ami átlag belvárosi áron működik, viszont a kávéjuk finom. Felette lángos, palacsinta, előtte fagyi és sör, szóval mindeki megtalálja, amit szeretne. Figyelnek a környezetre is: sehol egy műanyagpohár, sehol egy eldobható palack, sok szemetes, nagyon tiszta az egész park.

Összességében gyerekkel ideális, felnőttnek kellemes élmény, megéri a belépő az árát, sőt én elgondolkoztam a bérleten és az örökbefogadáson is. Persze ez már csak az én állatimádat-mániám...

http://www.zoobudapest.com/

Szólj hozzá!

Címkék: hétvége program állatkert


A bejegyzés trackback címe:

https://bazsy7.blog.hu/api/trackback/id/tr392986506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása