HTML

bazsy7

Ez a blog rólam szól, gondolatokról, helyzetekről, és bármiről, ami eszembe jut.

Friss topikok

  • bazsy7: Erre is meg van a megoldás: be kell dörzsölni egy nagyon kevés olajjal. A gyurma beszívja és vissz... (2011.07.11. 16:54) Süthető gyurma vol. 2
  • bazsy7: @Hevel: Szia! Köszi, igyekszem. Majd a hónap végén jelentkezünk be. A versenyen szeretnék részt ve... (2011.06.14. 10:10) Dohányozni vagy nem dohányozni?

Linkblog

2011.08.10. 14:43 bazsy7

A nem dohányzás káros hatásai

Mivel 3 hete nem dohányzom, kezdtem tapasztalni a füstmentes élet pozitív és negatív hatásait. A pozitív dolgokról sok helyen olvashatunk, de az egészségesebb élet árnyoladáról nem igazán. A következő megállapítások csak azokra vonatkoznak, akik korábban dohányoztak.

1. Minden sokkal büdösebb - Ez azért van, mert jobb lesz a szaglásod és az ízlelésed. De most: megtapasztalod, miért hívják Budapestet büdös városnak. Büdös az utca, a villamos, az emberek, meg minden más. Kérdem a nemdohányzókat: ez mindig így volt?

2. Antiszocializáció - Sok embert a dohányzóban ismertem meg. De most: amióta nem járok le (annyit), ezek a kapcsolatok elkezdtek eltűnni. Így sok hasznos és kevésbé hasznos infóról maradok le.

3. Légszomj, fejfájás - Mivel irodai munkát végzek, egész nap egy monitort bámulok és csapkodom a billentyűzetet. Eddig mindig jó kifogás volt a cigi miatt felállni, lemenni az udvarra "friss" levegőt szívni. Így tutira felálltam 1,5-2 óránként. De most: csak azt veszem észre, hogy rohadtul fáj a fejem és nem kapok levegőt. De mit csináljak az udvaron egyedül 10 percig???

4. Ön- és közveszélyessé tesz - Eddig, ha felidegesítettek, lementem, elszívtam egy cigit, esetleg megosztottam a problémám másokkal. De most: csapkodok, vagdosok (közben meg is sérülhet a kicsi kezem :P), vagy épp meg akarom ölni azt, aki felidegesített.

5. Emésztési gondok - Evés után jól esik elszívni egy cigit. Segít "levezetni" a kaját. De most: csak azt érzem, hogy fáj a hasam és legfeljebb a szódabikarbóna segítene, de azt utálom.

 

Szóval ezek után legszívesebben rágyújtanék, de mégse teszem, mert büdös, drága, egészségtelen és a többi negatív tulajdonság...

Szólj hozzá!

Címkék: dohányzás hatás káros


A bejegyzés trackback címe:

https://bazsy7.blog.hu/api/trackback/id/tr233143572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása